Transport Stream

TS Capturing...Transport Stream Recorder


Potreban hardware

  • DVB-T tuner kartica (ili više njih)

Mogućnosti

  • snimanje svih kanala unutar jednog MUX-a (odabir po želji)
  • raw dump transport streama

Ukratko...

Ideja za aplikaciju je nastala tokom jednog od razgovora sa prijateljem Danielom (aka Mosh) koji se također bavi razvojem aplikacija ovog tipa. Btw, Mosh hvala za Aver Media tuner koji je još kod mene i preko kojeg ganjam sve ovo :-)
FootageRecorder i slične aplikacije danas nemaju više smisla kada se može transport stream snimiti. Kako se emitira MPEG2 ili H.264, brzina CPU-a više nije bitna (osim u situacijama gdje korisnik želi re-encoding u manjoj rezoluciji/bitrate-u od emitiranog). Pozitivna strana ovakvog snimanja je arhiva bez gubitka kvalitete čak i na vrlo sporim i jeftinim računalima, a negativna nešto veće zauzeće na disku. Kako je aplikacija pisana u slobodno vrijeme iz puke znatiželje, nije obavljeno opsežno testiranje, pa su moguće komplikacije u radu. Iz istog razloga testirani su samo transport stream-ovi koji se emitiraju na području Zagreba. Dakle, hrvatski i slovenski MUX-evi. Ostali transport streamovi možda neće raditi!
Snimljeni demultipleksirani programi su isprobani na Windows 7 OS-u sa VLC media player-om i Windows Media Playerom.
Također ih bez problema reproducira STRONG SRT 8110 DVB-T tuner.

Na čemu se trenutno radi...

  • umetanje NULL paketa u snimani transport stream
  • ispisivanje više podataka o snimanom MUX-u
  • segmentirano snimanje
  • dodavanje linka na ovu stranicu za dowload programa o kojem cijelo vrijeme pričam :-)

Ako imate transport stream s kojim ovaj recorder ne radi, snimite raw dump istoga u trajanju od 20-25 sekundi, uploadajte ga na Dropbox i sl. i pošaljite mi link preko kojeg ga mogu downloadati.

Ovaj recorder je besplatan i možete ga koristiti u koje god svrhe želite. Za bugove i sugestije me možete kontaktirati na nkalisni at gmail dot com.Zadnje promjene 07.01.2011.